Współpraca

Nabór na stanowisko specjalisty / specjalistki ds. PR i marketingu

Dział PR i marketingu MEG to zespół, który odpowiada za promocję bieżących wydarzeń oraz kreowanie i utrwalanie dobrego wizerunku muzeum. Zależy nam, aby dotrzeć do szerokiego grona odbiorców o różnych potrzebach i oczekiwaniach. Pracujemy nad tym, aby odwiedzający odbierali MEG jako miejsce przyjazne i otwarte, wyróżniające się wysoką jakością merytoryczną oferty.

Muzeum Emigracji w Gdyni znajduje się w budynku dawnego Dworca Morskiego. Każdego dnia w pracy towarzyszy nam widok morza i statków. Naszymi działaniami opowiadamy historię polskich emigrantów. Dział PR i marketingu jest częścią multidyscyplinarnego zespołu muzealnego, który bada i popularyzuje temat emigracji w przystępny sposób.

Kogo szukamy do zespołu?

Specjalisty lub specjalistki ds. PR i marketingu, do którego/której obowiązków będzie należało m.in.:

• udział w planowaniu i realizacji kampanii promocyjnych;
  • redagowanie tekstów, copywriting;
  • przygotowanie i zamawianie materiałów promocyjnych;
  • współpraca z podwykonawcami (m.in. fotografami, drukarniami, tłumaczami);
  • kontakt i utrzymywanie dobrych relacji z mediami.

Z kim chcielibyśmy pracować?

Szukamy osoby, która:

• dobrze czuje się w pracy w zespole, a jednocześnie potrafi samodzielnie realizować zadania;
  • ma łatwość w nawiązywaniu kontaktów i umiejętności interpersonalne;
  • sprawnie posługuje się językiem polskim i swobodnie pisze;
  • wyróżnia się kreatywnością i ma umiejętność odnajdywania niestandardowych rozwiązań;
  • potrafi pracować pod presją czasu.

Jakie warunki musisz spełniać?

• wykształcenie wyższe, preferowane kierunki: polonistyka, dziennikarstwo, marketing, historia, historia sztuki, kulturoznawstwo lub pokrewne;
  • minimum roczne doświadczenie zawodowe w dziale marketingu lub na podobnym stanowisku;
  • bardzo dobra znajomość języka angielskiego w mowie i piśmie;
  • bardzo dobra znajomość mediów tradycyjnych oraz nowych mediów.

Co jeszcze doceniamy?

• znajomość aktualnych trendów i wrażliwość estetyczną;
  • doświadczenie związane z pracą w instytucji kultury bądź organizacji NGO o profilu kulturalno-społeczno-artystycznym;
  • wiedzę na temat aktualnych przepisów prawnych w zakresie działalności muzeów oraz instytucji kultury.

Wymiar etatu: 40 godzin tygodniowo

Warunki pracy: Praca w biurze przy komputerze.

Wymagane dokumenty i oświadczenia:

• CV wraz z listem motywacyjnym;
  • kserokopie dokumentów potwierdzających wykształcenie;
  • kserokopie dokumentów potwierdzających doświadczenie zawodowe;
  • kserokopie innych dokumentów potwierdzających posiadane kwalifikacje i umiejętności;
  • Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów rekrutacji o treści: „Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) wyrażam zgodę na przetwarzanie przez administratora: Muzeum Emigracji w Gdyni z siedzibą w Gdyni przy ul. Polskiej 1 moich danych osobowych podanych w dokumentach aplikacyjnych w celu przeprowadzenia procedury rekrutacji na stanowisko specjalisty/specjalistki ds. PR i marketingu"

Dodatkowo przygotowaliśmy 2 zadania rekrutacyjne, które pozwolą nam lepiej poznać Twój sposób działania:

1.Napisz krótko, jaka kampania wydarzenia kulturalnego zwróciła ostatnio Twoją uwagę i dlaczego (max. 1000 znaków).

2.Zaproponuj 3 elementy kampanii promującej spotkanie literackie, poświęcone nowej publikacji na temat statku M/S Batory.

Wymagane dokumenty aplikacyjne należy składać w siedzibie Muzeum na adres: Muzeum Emigracji w Gdyni, ul. Polska 1, 81-339 Gdynia lub przesłać na adres mailowy: biuro@muzeumemigracji.pl w terminie do dnia 16 sierpnia 2019 r. do godz. 15:30 z dopiskiem: „Nabór na specjalistę/specjalistkę ds. PR i marketingu".

Aplikacje, które wpłyną do Muzeum po wyżej określonym terminie nie będą rozpatrywane.
Wybrani kandydaci zostaną powiadomieni o terminie rozmowy wstępnej.

Klauzula informacyjna dla kandydatów rekrutujących w naborze:
Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) - dalej RODO, informujemy:

1.Administratorem (dalej ADO) danych osobowych jest Muzeum Emigracji w Gdyni (dalej MEG) z siedzibą w Gdyni przy ul. Polskiej.
2.Dane kontaktowe inspektora ochrony danych w MEG : e-mail: iod@muzeumemigracji.pl.
3.Dane osobowe przetwarzane będą w celu przeprowadzenia procesu rekrutacji, w oparciu o przepisy prawa, w szczególności Kodeksu pracy oraz dobrowolnie wyrażoną zgodę.
4.Dane osobowe przetwarzane będą przez okres rekrutacji zgodnie z przepisami kancelaryjno-archiwalnymi dla ADO.
5.ADO nie zamierza przekazywać danych do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowych.
6.Dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany.
7.W związku z przetwarzaniem danych przysługuje prawo do: żądania od ADO dostępu do swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie (poprzez złożenie oświadczenia o cofnięciu zgody na przetwarzanie danych osobowych w formie pisemnej lub elektronicznej na adres mailowy iod@muzeumemigracji.pl) oraz prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
8.Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale konieczne dla celów związanych z przeprowadzeniem procesu rekrutacji.

Mapa strony